03 June 2015

Assalamualaikum dan salam 1 Kedamaian.


Baru-baru ini, aku ditanya.....

"Macam mana ko letak gambar dalam blog ye?"

"Aku punya gambar ada banyak, akibatnya blog aku akan jadi berat untuk loading bila letak semuanya dalam blog."


Nah...
aku ajarkan cara yang mudah digunakan. Aku guna aplikasi Google sendiri iaitu Picasa. Picasa???? Bukan ke itu tempat untuk kita himpun segala gambar kita dalam tu???

Tu la...
Jom guna, baru kita tahu seronoknya. Cuma masalahnya ialah kita tak dapat nak view gambar yang minat untuk dilihat. Kita terpaksa view satu persatu gambar yang ditayangkan sehingga habis. 

Senang cerita...jom tengok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

# CARI DI SINI

LATIH TUBI MATEMATIK UPSR

#IKUTI DI FACEBOOK

#IKUTI MELALUI EMEL

#GOOGLE+ CIKGU AFIQ

#SUKA DILIHAT

pablodolah. Powered by Blogger.

- Copyright © "PHOTO IN ZONE" - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -