26 December 2014

Assalamualaikum dan salam sayang kepada semua.

Kali ni aku hanya nak muat naik gambar sambutan hari lahir kecil-kecilan anak kakak ipar aku di rumah mentua, Kelantan Darul Naim. Nak masak resepi tema hari lahir, aku tak berapa pandai. Amek gambar saja lah.

Waktu malam dan cahaya suram, ditambah pula dengan keadaan lens lama Sigma. Untuk elak gambar kabur, aku letaklah ISO yang agak tinggi dalam 3200 pada body Nikon D7100 tanpa sebarang flash.

Lens Sigma yang ak guna adalah 18-200mm model zaman bile ntah yang aku beli secara online. Yang aku tak gemar bila suhu cahaya gambar / white balance keluar dari lens ni agak 'warm'..nampak kekuningan. Dah la aperture terbesar die hanya pada f3,5. Gunakanlah sebaik mungkin.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

# CARI DI SINI

LATIH TUBI MATEMATIK UPSR

#IKUTI DI FACEBOOK

#IKUTI MELALUI EMEL

#GOOGLE+ CIKGU AFIQ

#SUKA DILIHAT

pablodolah. Powered by Blogger.

- Copyright © "PHOTO IN ZONE" - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -