21 December 2012

wakdol

Assalamualaikum dan selamat sejahtera diucapkan.
 
Seperti biasa, aku nak post sekeping gambar yang telah diambil pada beberapa hari yang lepas. Gambar ni diambil ditepi rumah aku yang mana ketika itu matahari baru nak terbit. Memanglah kalau dengan sekali shot saje, exposure die tak berapa nak seimbang. So kat sini, aku dah blend atau pun gabungkan exposure dari 2 keping gambar yang sama. Gambar 1, langit yang tak terlalu overexposed dan yang ke 2, foreground yang  seimbang exposurenya. Gabungan dilakukan dalam perisian Adobe Photoshop. Buat layer mask dan kemudian amek brush, berus la sampai licin.
*Kalau saya tersilap dalam penulisan ini, silakan untuk menegur saya yang lemah ini*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

# CARI DI SINI

LATIH TUBI MATEMATIK UPSR

#IKUTI DI FACEBOOK

#IKUTI MELALUI EMEL

#GOOGLE+ CIKGU AFIQ

#SUKA DILIHAT

pablodolah. Powered by Blogger.

- Copyright © "PHOTO IN ZONE" - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -